Plan voor meer kwaliteit in uitzendbranche

Om meer kwaliteit te bereiken in de uitzendbranche, betoogt de ABU voor hogere toetredingsdrempels tot de uitzendmarkt en ook voor voorwaarden aan het registreren van uitzendbureaus. Om onbetrouwbare uitzenders aan te pakken is er een flinke investering nodig in handhaving. Dit betekent onder andere betere samenwerking tussen publieke en private handhavers en ook nauwkeurigere en regelmatigere controles door de Inspectie SZW.

Het plan van de ABU omvat voorstellen voor het sluiten van het net rond onbetrouwbare uitzendkrachten. Dit zal allereerst zorgen voor (meer) zekerheid voor uitzendkrachten. Ook zorgt het voor meer transparantie in de uitzendbranche en is er meer ruimte om te ondernemen voor uitzenders die wel goed georganiseerd zijn.

Bij het plan hoort ook een voorwaardelijke registratie bij de KvK, voor nieuwe én bestaande uitzendorganisaties. Nieuwe organisaties moeten minimaal zes maanden na de registratie een SNA-certificaat indienen bij de Kamer van Koophandel. Wanneer dit niet gebeurt, zal er een melding worden gemaakt en wordt er gecontroleerd dor de ISZW. Hierdoor kan de registratie uiteindelijk worden ingetrokken. Daarbij betoogt de ABU voor het instellen van een garantie van 100.000 euro voor uitzendorganisaties. Tot slot moet er volgens de ABU een top 100 komen van onbetrouwbare veelplegers in de uitzendbranche.

Alleen wanneer alle betrokkenen samenwerken, kan er een sluitende aanpak worden gerealiseerd voor onbetrouwbare uitzendorganisaties. De ABU gaat hier graag over in gesprek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *